Każdy się chwali, więc i ja też.

Każdy się chwali, więc i ja też.

Pasztet według przepisu mojej Babci -zapisany w 1954 roku w specjalnym domowym -archiwalnym poradniku.
Składa się z czterech rodzajów mięs ,w tym 1/4 to jelenina.

Dokładnego przepisu i składu nie zdradzę, dodam tylko ,że potrzebne są bakalie i dwie fazy pieczenia i do tego koniecznie w porcelanowych formach.

Jedna taka forma mieści około 1,2 kg gotowego już produktu.

Oczywiście lubię się dzielić, po to by się ze smakiem potem łączyć.

Copyright 2564 @ maska33.

dd0313

dd0313 2021-12-23

Ślinka leci to fakt....
nie pozostaje nic innego tylko życzyć smacznego, tylko nie przejedz się zbytnio, abyś miał siłę nadal tu pisać....:))

maska33

maska33 2021-12-23

Potwierdzam,że obawy są całkowicie uzasadnione.
;-P

halka

halka 2021-12-24

Cztery rodzaje mięs i taki "archiwalny" przepis .....musi być bardzo smaczny;dzięki,że się dzielisz.

maniek4

maniek4 2021-12-24

Życzę zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia!

tersa1

tersa1 2021-12-24

Zdrowych , spokojnych Świąt i spełnienia wszystkich świątecznych życzeń..:))

maska33

maska33 2021-12-24

Dziękuję!

styna48

styna48 2021-12-28

Cudownie wygląda i pewnie smakuje.

dodaj komentarz

kolejne >