Mokry Makowiec

Mokry Makowiec

-60dag.maku( wczesniej namoczony,zagotowany izmielony 2 razy w maszynce)
-60dag.jablek(starte na tarce)
-60dag.cukru pudru
-12jaj
-10czubatych łyżek
grysiku
-2łyżeczki proszku do pieczenia
-1margaryna mleczna(rozpuscic i wystudzic)
-bakalie:rodzynki,orzechy
włoskie w kostke drobna pokroic,skórka pomaranczowa(pół szkl.bakali )
-kilka kropel olejku rumowego
-cukier waniliowy

Wsypac do wysokiego naczynia:mak zmielony,jabłka cukier,grysik,żółtka,proszek,wymieszac mikserem i wlewac stopniowo margaryne.Nastepnie dodac bakalie opruszone w mące i piane z bialek delikatnie wymieszać.Wylożyć do formy i piec około 45min.Wierzch dowolnie udekorować.Ciasto jest bardzo dobre Polecam.

alka10

alka10 2011-06-06

PIĘKNIE WYGLADA-POZDRAWIAM SERDECZNIE I MIŁEGO DNIA CI ŻYCZĘ:))

umila

umila 2011-06-07

kiedyś robiłam podobny,bardzo smaczny :)

stasia8

stasia8 2011-06-07

Jeszcze takiego nie robiłam....

wieska1

wieska1 2011-06-18

o ! to coś dla mnie ...uwielbiam mak i ciasta makowe:)

irena

irena 2011-09-18

skosztowałam dziękuje

claud18

claud18 2011-09-22

Cudny!! I jak dużo maku. Pycha!

Pozdr. :)

dodaj komentarz

kolejne >