ciasto z białek  -  przed i po upieczeniu

ciasto z białek - przed i po upieczeniu

Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
0,5 szklanki oleju
1 szklanka mleka
6-7 białek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
bakalie, rodzynki

1. Ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, dosypujemy cukier i miksujemy. Teraz kolejno dodajemy olej, mleko, obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy - cały czas miksując. Na końcu dokładamy bakalie i rodzynki (zalane wcześniej wrzątkiem i po osączeniu obtoczone w mące).
Pieczemy 50 minut w 180 st. C.

ewaiza

ewaiza 2019-02-10

Ja mam tyle bialek

astra40

astra40 2019-02-10

Pysznie będzie;)

(komentarze wyłączone)