Spód: biszkopt z 4 jaj.
Masa:1 kg jabłek dusić pod przykryciem dolewając wodę, do tego dodajemy 2 galaretki cytrynowe, odstawiamy i długo mieszamy aż rozpuszczą się galaretki.
Góra: 1/2 l śmietany kremówki ubić z 3 łyżeczkami cukru + rozpuszczone 2 łyżeczki żelatyny w małej ilości wrzątku
/ żelatyna musi być już chłodna/
aston9 2012-05-17
Po zapachu , po zapachu tu przybiegłam :)
Gosiu wygląda pysznie i pewnie tak smakuje!
pozdrawiam:)
aston9 2012-05-17
A co nam pozostało?:)))
bronia 2012-05-17
Wygląda pięknie.:)Muszę jakiś deserek sobie zrobić bo nie wytrzymam.:)))
oliwkaa 2012-05-17
Cudny jabłecznik !!!
anula50 2012-06-11
Super, mam podobny przepis, jeszcze nie wypróbowałam, ale już niebawem...