1. Biszkopt z 4 jaj
4 kostki gorzkiej czekolady ( zetrzeć na tarce i dodać na koniec ubijania)
2. Na upieczony biszkopt wyłożyć słoiczek dżemu z czarnej porzeczki.
3. Masa: 2 budynie śmietankowe
2 szklanki mleka
pół szklanki cukru
3 żółtka
Wszystko razem ugotować, po wystudzeniu zmiksować z 1 kostką masła
4. Układać bezy
5. Polać masą krówkową (20 dag krówek rozpuścić z 4 łyżkami mleka)
violinka 2012-10-20
co za pyszności mniammmmm pozdrawiam gorąco
aston9 2012-10-21
Oya jeszcze nie zjadła ..........to niebo w buzi ......... wygląda niebiańsko!!!:)
aston9 2012-10-21
Nie byłabym sobą gdybym nie napisała ,że pan W ............to ma klawo jak ..............:)
laura5 2012-10-22
Witamy wczesnym porankiem .....ciekawe jaka pogode mamy za oknem....?a Wam zyczymy duzo przyjemnosci na dzis....Pozdraiwamy:)
fiodo46 2012-10-23
miłego słodkiego popołudnia smacznego obiadku wieczorka uroczego życzę ci w ten wtorkowy pochmurny wtorek dużo uśmiechu i słoneczka w serduszku pozdrowienia dla ciebie i twoich bliskich przesyłam serdeczne uśmiech swój zostawiając :))
oya04 2012-10-23
oya zjadla wszystko )))))) a dzisiaj prosi o dokladke :)
Gosia wspaniale jest to ciasto )))))))
krynia2 2012-10-25
Kalorii w tym ci dostatek ale jakie smaczne...................
oliwkaa 2012-11-03
świetny deserek !