Rożki z marmoladą agrestową, niezbyt słodkie bo takie lubię....dla Was do porannej kawy:)
(agrest smażyłam sama, smaczny i twardy, idealna marmolada jako nadzienie do drożdżaka i każdych ciasteczek)
halka 2016-01-24
Przed chwilką zjadłam obiad a teraz trafiłam na deser; bardzo mi żal,że muszę się obejść smakiem a nasycić tylko widokiem.
To chyba ciasto krucho-drożdżowe? Mam taki przepis na ciasto bez cukru które wygląda podobnie;rośnie zanurzone w wodzie. Kiedyś piekłam z niego podobne rogaliki i także posypywałam je obficie kryształkami cukru.
ewik57 2016-01-25
Re: taka, na rano.... teraz bym poźarła.... dobrze,że w domu nic słodkiego nie ma :-)
Tak mi się ten widok skojarzył jak spokój przed burzą, dlatego inkrustowąlam piosenką Nohavicy Sarajevo
styna48 2016-01-25
Witaj o poranku , uwielbiam domowe ciasto z takim nadzieniem. To miła niespodzianka do kawy - dzięki.
jaworr 2016-01-25
Zaostrzył mi się apetyt, przed śniadaniem, takie najbardziej lubię, bez kremów...:))
Marmolady własnej produkcji są nieporównywalnie smaczniejsze od ....
Panti, smacznego dnia życzę..:))
jadziax 2016-01-25
Bardzo apetycznie został się jeden dla mnie do kawusi?pozdrawiam milutko:))
http://angelsms.pl/niespodzianka/446593.html
meryen 2016-01-25
Ho ho ho, nie wiedziałam, że takie pyszności pieczesz. Mało ciasta, a dużo nadzienia, bez oszukaństwa. A za przygotowanie marmolady daję Ci medal!
pantoja 2016-01-26
Też tak myślałam zanim sama nie zaczęłam smażyć. Agrest był zielony a powidła brązowo-bordowe. Nie przypalą się jeśli smażone bez cukru, cukier dodać pod koniec.
Mirabelki żółte po usmażeniu też ciemne jak agrest:)
henry 2016-01-26
a ile to ma kalorii...... ? bo ja walczę z nadwagą...... :))))
wygladają apetycznie.. pytanko moje brzmi.... dżemik smażyłaś sama a piekłaś ciasteczka też sama ?