Jestem mięsożerna,ale tu muszę gotować dania wegetariańskie....Cóż,smakowała wybornie:))
Składniki:
wczoraj przygotowałam Soja Schnetzel -150 g moczyć godzinę w gorącym rosole (łyżka musztardy+łyżka miodu+łyżeczka soli,+łyżeczka rosołu+łyżka sosu sojowego,trochę chilli,pieprz+ok.3/4 l wody).Po namoczeniu zmielić i podsmażyć.
Sos pomidorowy:2 puszki pomidorów (u mnie z przyprawami),2 cebule,2 ząbki czosnku,3-4 marchewki,kawałek selera,kawałek pory,przecier,przyprawy. Warzywa potarłam podsmażyłam i dusiłam do miękkości.Połączyłam z mielonym z soi.Doprawiłam.
Dziś przygotowałam litr beszamelu,podgrzałam sos pomidorowy i przełożyłam płaty lazanii.
Tym razem 12 płatów (3 warstwy).
Na dno naczynia sos beszamelowy,suche płaty makaronu,sos pomidorowy otarty ser gouda średni itd...Piekło się 50 min w 180*C z termoobiegiem.15 min przed końcem zdjęłam dekiel.
Ok.25 min. dałam jej odpocząć.
Smacznego:)
jaworr 2016-11-06
Widzę, że powoli przejdziesz na dietę wegetariańską, apetycznie wygląda, ja mięsa mało jadam, ale jakoś tak po swojemu gotuję..:))
Pozdrawiam..:))
sherif 2016-11-07
z wyglądu zjadliwe . he he
aveja 2016-11-07
Ja tez jestem miesozerna...ale wszystkiego mozna sprobowac ;)
Wyglada apetycznie :)