Lazania wegetariańska...

Lazania wegetariańska...

Jestem mięsożerna,ale tu muszę gotować dania wegetariańskie....Cóż,smakowała wybornie:))

Składniki:
wczoraj przygotowałam Soja Schnetzel -150 g moczyć godzinę w gorącym rosole (łyżka musztardy+łyżka miodu+łyżeczka soli,+łyżeczka rosołu+łyżka sosu sojowego,trochę chilli,pieprz+ok.3/4 l wody).Po namoczeniu zmielić i podsmażyć.

Sos pomidorowy:2 puszki pomidorów (u mnie z przyprawami),2 cebule,2 ząbki czosnku,3-4 marchewki,kawałek selera,kawałek pory,przecier,przyprawy. Warzywa potarłam podsmażyłam i dusiłam do miękkości.Połączyłam z mielonym z soi.Doprawiłam.
Dziś przygotowałam litr beszamelu,podgrzałam sos pomidorowy i przełożyłam płaty lazanii.
Tym razem 12 płatów (3 warstwy).

Na dno naczynia sos beszamelowy,suche płaty makaronu,sos pomidorowy otarty ser gouda średni itd...Piekło się 50 min w 180*C z termoobiegiem.15 min przed końcem zdjęłam dekiel.
Ok.25 min. dałam jej odpocząć.
Smacznego:)

halka

halka 2016-11-06

Apetyczna...ciekawy przepis.Ja bardzo lubię ze szpinakiem i serem ricotta.

jaworr

jaworr 2016-11-06

Widzę, że powoli przejdziesz na dietę wegetariańską, apetycznie wygląda, ja mięsa mało jadam, ale jakoś tak po swojemu gotuję..:))
Pozdrawiam..:))

milek4

milek4 2016-11-06

Widać po niej, że z pewnością musiała smakować;)

basia04

basia04 2016-11-06

lubię...ale pysznie wygląda:)
pozdrawiam:)

ewjo66

ewjo66 2016-11-07

mnie naprawdę nie przeszkadza brak mięsa...

wygląda bardzo apetycznie :-)

jaska15

jaska15 2016-11-07

Swietne..znow dla mnie:))

sherif

sherif 2016-11-07

z wyglądu zjadliwe . he he

aveja

aveja 2016-11-07

Ja tez jestem miesozerna...ale wszystkiego mozna sprobowac ;)
Wyglada apetycznie :)

lanta21

lanta21 2017-06-07

pycha

dodaj komentarz

kolejne >