sarnina ...

sarnina ...

... żeberka, mięso najlepiej jak jest mrożone, peklujemy w soli peklowej z dodatkiem listka zmiażdżonego ziela, pieprzu i goździków około 24 godzin. następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na dużym ogniu. przekładamy do garnka lub prodiża podlewamy wodą i dusimy do miękkości, następnie dodajemy cebule i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
-warunki polowe na działce, więc mięsko było duszone w prodiżu ;-) ale można też w żaroodpornym naczyniu bądź w rękawie do pieczenia.

dodane na fotoforum:

maxmen

maxmen 2010-03-22

Ooooooooooo...... byłeś na polowaniu...???...:)

pinecha

pinecha 2010-03-22

... niestety nie :-( Dziadka lasami kto inny teraz włada ;-)
-sklepowa dziczyzna jeszcze z tamtego roku, zimę przeleżała w zamrażalniku i się doczekała ;-)

eliska5

eliska5 2010-03-22

pycha

piatal

piatal 2010-06-13

pyszna,,smacznego,,,

dodaj komentarz

kolejne >