3 paczki herbatników
2 paczki krakersów
1 szklanka mąki krupczatki
1 litr mleka
0,5 l . śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
1 masło roślinne 250 g
1 cukier waniliowy
mleko skondensowane słodkie/puszkę gotować około 3 godz.
2 śmietan-fix
gorzka czekolada
Na dno formy ułożyć herbatniki.
3 szklanki mleka + masło roślinne + cukier waniliowy zagotować z rozrobioną w 1 szklance mleka mąką krupczatką.
Gorącą masę rozłożyć na herbatniki, na masę poukładać krakersy, następnie ugotowane mleko z puszki - karmel i ponownie krakersy.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem dodając śmietan-fixy.
Wierzch udekorować startą czekoladą.
rendi 2011-11-22
szukam przepisu na jakieś pyszne ciasto,najlepiej niezbyt skomplikowane w robieniu.....?