Przy muzyce szybko się zrobiło.
Mam doskonały przepis na ciasto,ani jeden się nie rozklei.....1kg maki,trochę zostawić do podsypania,2 żółtka,2 łyżki oleju,1 łyżeczka soli,pół litra mocno ciepłej wody,.Delikatnie z wodą koło żółtek.Mieszam nożem,a później w dłoniach na piękną masę ciastową .Idealne do podsmażania:)
kikajab 2010-12-16
Jakoś to poszło Ty przy muzyce a ja na film zerkałam - poszło jakoś. Teraz się mrożą. Jeszcze bigos robiłam. Teraz odpoczywam czego i Tobie życzę. Spokojnego popołudnia Ci życzę.
mpmp13 2010-12-16
Proszę napiszcie czy aby zamrozić wcześnie uszka,pierogi....to trzeba je podgotować lub obsyszyć ciasto troszkę.....??????Jakoś nie bardzo mi to się udaje.Dziękuję...
pantoja 2010-12-16
Już robisz? Chyba później zamrażasz i masz gotowe na wieczerzę. Muszę też tak zrobić ale moje nie sa takie zgrabne. Już mi sie nie chce poświęcać tyle cennego czasu na piękne lepienia. Podziwiam Twoje:)
kwiatek 2010-12-16
zaradna kobito aleś tego narychtowała i jeszcze pierogi powiadasz - dobrze,że mam swoje pomocnice to nie muszę się tym zajmować - podziwiam!
maria19 2010-12-16
Uszka ulepione, to z resztą tak się uwiniesz, że nie będzisz mogła doczekać się pierwszej gwiazdki:)
Pozdrawiam cieplutko.
omarlen 2010-12-16
Przygotowania do świąt już są u Ciebie....:)))
maria10 2010-12-16
....czy Ty je gotujesz a później zamrażasz??? czy teraz mrozisz a później gotujesz ????? a co będziesz robiła w przyszłym tygodniu????