Są i uszka z grzybkami.

Są i uszka z grzybkami.

Przy muzyce szybko się zrobiło.
Mam doskonały przepis na ciasto,ani jeden się nie rozklei.....1kg maki,trochę zostawić do podsypania,2 żółtka,2 łyżki oleju,1 łyżeczka soli,pół litra mocno ciepłej wody,.Delikatnie z wodą koło żółtek.Mieszam nożem,a później w dłoniach na piękną masę ciastową .Idealne do podsmażania:)

kikajab

kikajab 2010-12-16

Jakoś to poszło Ty przy muzyce a ja na film zerkałam - poszło jakoś. Teraz się mrożą. Jeszcze bigos robiłam. Teraz odpoczywam czego i Tobie życzę. Spokojnego popołudnia Ci życzę.

mpmp13

mpmp13 2010-12-16

Proszę napiszcie czy aby zamrozić wcześnie uszka,pierogi....to trzeba je podgotować lub obsyszyć ciasto troszkę.....??????Jakoś nie bardzo mi to się udaje.Dziękuję...

pantoja

pantoja 2010-12-16

Już robisz? Chyba później zamrażasz i masz gotowe na wieczerzę. Muszę też tak zrobić ale moje nie sa takie zgrabne. Już mi sie nie chce poświęcać tyle cennego czasu na piękne lepienia. Podziwiam Twoje:)

theresa

theresa 2010-12-16

bardzo lubie....

reni2

reni2 2010-12-16

Oj jak masz dobrze już gotowe:)Miłego wieczoru...:)

slawa1

slawa1 2010-12-16

Jutro ruskie i z kapustą i z grzybkami.Nadzienie już czeka.:)

kwiatek

kwiatek 2010-12-16

zaradna kobito aleś tego narychtowała i jeszcze pierogi powiadasz - dobrze,że mam swoje pomocnice to nie muszę się tym zajmować - podziwiam!

maria19

maria19 2010-12-16

Uszka ulepione, to z resztą tak się uwiniesz, że nie będzisz mogła doczekać się pierwszej gwiazdki:)
Pozdrawiam cieplutko.

omarlen

omarlen 2010-12-16

Przygotowania do świąt już są u Ciebie....:)))

maria10

maria10 2010-12-16

....czy Ty je gotujesz a później zamrażasz??? czy teraz mrozisz a później gotujesz ????? a co będziesz robiła w przyszłym tygodniu????

slawa1

slawa1 2010-12-16

Mrożę pojedynczo,a później gotuję,ile potrzebuję:)

irenaaa

irenaaa 2010-12-16

Zazdroszczę Ci ,bo mnie to dopiero czeka:Miłej nocki życzę.

dodaj komentarz

kolejne >