Placki naleśnikowe pieczone z pokrojonym jabłuszkiem.Na dodatek domowe konfitury z jagód.
bronia 2015-05-15
Wyglądają bardzo apetycznie.:)
abore76 2015-05-15
smakowite naleśniczki!
maria10 2015-05-15
....same pyszności..... a naleśniki uwielbiam.... właśnie z konfiturami i dżemami:)))))))))))
pantoja 2015-05-15
Pyszności, bardzo lubię naleśniki. Mam nawet zamrożone dwa rodzaje farszu do nich i ciągle zapominam usmażyć (to taki wykręt bo nie lubię smażenia. Nie zawsze wychodzą mi cieniutkie a tylko takie lubię:))
Dzisiaj mi się przypomniało jak kiedyś często smażyłam prawdziwe litewskie bliny z mąki gryczanej. Ona tak smaczne, że wszystko do nich pasuje. W eleganckich restauracjach serwują z kawiorem lub pastą z łososia. Nie lubię, wolę z pieczarkami albo grzybkami z kwaśną kapustą. Doskonale smakują z gęstą śmietaną albo leczem. Przepis mam z książki *kuchnia litewska i rosyjska*...rozmarzył mnie widok naleśników:))