Fasolka szparagowa marynowana

Fasolka szparagowa marynowana

fasolka szparagowa
gałązki zielonego kopru z nasionami
czosnek

na zalewę:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
3 łyżeczki cukru
1 łyżka soli

Młode strąki fasoli zielonej lub żółtej,umyć,przyciąć końce.Obgotować w dużej ilości wody przez trzy minuty,odcedzić.Układać w słoikach na stojąco,do każdego słoika włożyć gałązkę kopru i ząbek czosnku.Zagotować zalewę i gorącą zalać słoiki,zamknąć i pasteryzować 10 min.

dodane na fotoforum:

kozy09

kozy09 2011-07-21

Super ,dzięki za przepisy też muszę zacząć robić jakieś zimowe zapasy ,skorzystam z Twoich przepisów:):):):)

dosiak

dosiak 2011-07-21

Uwielbiam robić przetwory - w tym roku niestety brak czasu.....może coś co zostanie we wrześniu, pozdrawiam i życzę udanych i smacznych przetworów :)

amarmad

amarmad 2011-07-21

Ojej, nigdy nie jadłem marynowanej fasolki, chyba coś mnie ominęło , hihihi

bronia

bronia 2011-07-21

Ty dziewczyno nie masz czasu na odpoczynek... Jak pszczółka uwijasz się przy produkcji zapasów na zimę...Podziwiam Cię...Ja tak jak "dosiak" nie mam czasu na przetwory ...a szkoda...bo na pewno skorzystałabym z Twoich przepisów...Pozdrawiam i życzę miłego dnia:)

magdabo

magdabo 2011-07-21

Pycha ...

beatula

beatula 2011-07-21

Super przepisy! Przekazuję Mamci i zapisuję. Tyle, że ja nie przerabiam - nie mam działki :-(
Pozdrawiam :-)

korali4

korali4 2011-07-22

Nigdy mi się nie udaje fasolka:(
robiłam z różnych przepisów

kris13

kris13 2011-07-22

Fasolkę taką tylko zamrażam ;))

anet36

anet36 2011-07-25

kiedyś zrobiłam podobną ale nikomu nie smakowała,więc nie robię

jaworr

jaworr 2011-07-26

To tez robiłam i było smaczne...:)

halinag

halinag 2011-07-27

Ale zapasów

dodaj komentarz

kolejne >