biszkopt:4 jajka
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno i stopniowo dodawać cukier,żółtka i na końcu przesianą mąkę z proszkiem.Ciasto przelać do formy(26x36 cm.) piec ok 25 min w 180 °C
0,5 l. śmietanki 30%
1 galaretka cytrynowa
Śmietankę mocno schłodzić.Galaretkę rozpuścić w 1 szklace wody,wystudzić.Śmietankę ubić na sztywno i pod koniec dodać ścinającą się galaretkę,wymieszać i szybko wyłożyć na biszkopt w formie.
ok.1 kg dowolnych owoców
2 galaretki owocowe
Dowolne owoce pokroić i ułożyć na piance całość zalać stygnącą galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody.
dodane na fotoforum:
prince8 2019-07-14
Miłej letniej niedzieli .... uśmiech proszę ..;))))