2 duże paczki krakersòw
1 puszka masy krówkowej
2śniezki,2 łyżki żelatyny
Masa :
1l mleka
3/4 szkl. Cukru
1 cukier waniliowy
25dag masła
1 budyń śmietankowy
1 szklanka maki pszennej
1 pełna łyżka mąki kartoflanej
1cale jajo
Do 1.5 szkl mleka dodać make pszenna , ziemniaczana , budyń , jajo . Wszystko roztrzepać.
Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka wlać strumieniem rozrobione mleko z maką. Ugotować budyń.
Ostudzony utrzeć z masłem .
Śnieżka :
1,5 szkl mleka ubić 2 śnieżki . Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. Wody . Zimna połączyć z ubita śnieżka.
Spód brytfanki wyłożyć folia spożywcza .
Krakersy-masa budyniowa-krakersy-puszka masy krówkowej - krakersy - śnieżka ( na wierzch daje tarta czekoladę ale lepsze są płatki migdałowe.
stasia8 2013-12-07
Wyglądem trochę przypomina 3 bit...a mogłabyś podać mi przepis na niego...chętnie bym wypróbowała...