¯¯¯¯¯¯¯¯✿
Dzisiejszy obiadek...Gulasz po szwajcarsku...Zapraszam!
60 dag sznyclówki cielęcej /Ja wzięłam piersi indycze/
30 dag pieczarek
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
1 niepełna szklanka śmietany
1 cebula
4 łyżki oleju
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
sól
pieprz
Mięso umyć, osączyć, pokroić na cienkie, małe płatki
i lekko posolić.
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać.
Pieczarki oczyścić i pokroić.
Mąkę utrzeć z masłem.
Na patelni rozgarzać olej.
Usmażyć mięso na rumiano.
Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę, dodać pieczarki i smażyć około 7 minut.
Wlać wino i śmietanę.
Dodać mąkę z masłem i mieszając zagotować.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować jeszcze 5 minut.
Następnie włożyć mięso i sos, jeszcze raz zagotować.
✿
Popołudniu smacznej kawki i miłych chwil...ja jak zwykle
zmykam do pracy...
https://slecinky.eu/images/00979967923584319443.jpg
listek 2014-02-20
Smacznego Teresko - pozdrawiam serdecznie.
anna73 2014-02-20
Ech...zjadło by się...
Teniu musisz zrezygnować z pracy, żeby być tu z nami cały czas...bo u Ciebie jest zawsze tak miło...
anna64 2014-02-20
Życzę miłego i szczęśliwego dnia:)dużo słoneczka i dobrego nastroju:)*
Pozdrawiam cieplutko:)
olalli 2014-02-20
Pyszny obiadek i pięknie podany...dziękuję za przepis:-)
Pozdrawiam serdecznie , miłego wieczorku Tereniu:-)
roza51 2014-02-20
Pyszny i ladnie podany Teresko:)
Pozdrawiam, zycze milego wieczoru,
a jutro radosnego dnia:)
mazurka 2014-02-20
Muszę wypróbować Twój przysmak.Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę oraz dobrej nocy.
renataa 2014-02-20
Miłe pozdrowionka posyłam wieczorkiem :):) wspaniałej i spokojnej nocy Życzę , a jutrzejszy poranek z uśmiechem powitaj :):)
beea68 2014-02-20
Oj spózniłam się już po obiedzie ...:))))
(komentarze wyłączone)