jeden płat ciasta francuskiego,pierś z kurczaka,pieczarki(akurat teraz nie miałam)szynka,ser zółty
Wykonanie-ciasto francuskie kroimy na prostokaty (mi wyszło 8)cudaczki mozna robić wieksze wiec nalezy wtedy pokroic na mniej cześci.Na każdą cześć kładziemy pokrojoną w grube plastry pierś z kurczaka,posypujemy przyprawą gyros lub inną ulubioną.Na to kładziemy pieczarke pokrojona w plastry,nastepnie plasterek dowolnej szynki i na wierzch plasterek sera.Boki ciasta(które wystaja) nacinamy i przeplatamy na przemian.Wierzch smarujemy rozmaconym jajkiem.Pieczemy ok30minut w 180st termoobieg(nigdy nie sprawdzalam ile mi sie piekły,czekam az sie zarumienią)
Najlepiej podawać z surówka lub jakimś sosem ,ciasto francuskie ma to do siebie ze jest"suche"
dodane na fotoforum:
izolek 2009-06-02
Dokładnie podaj!!!!!!!!!!! bo to fajne jest
Jak już narobisz apetytu to wysil się i podaj przepis.
Nie bądź sadystką!!!!!!!!!!!!!