Składniki
` jedna mala kapusta pekinska
` papryki ( najlepiej zolta, zielona, czerwona)
` zielony ogorek
` 2 zupki chinskie ( najlepiej jedna ostra jedna lagodna, ja zawsze daje jedna ostra, a druga tajska :) )
` majonez.Pokroic pekinska, papryki, ogorki i wrzucic do miski
. Zupki chinskie pogniesc w torebce i wsypac do jakiejs osobnej miseczki, dodac przyprawy
z nich ( z zupek oczywiscie ) i zalac wrzatkiem aby napecznialy. Kiedy sie to stanie delikatnie
wylac wode z miski. Taki makaron wrzucic do warzyw i calosc wymieszac z majonezem :)
TYLKO UWAGA do tej salatki uzywamy tylko i wylacznie przypraw z zupek chinskich wtedy jest lepszy smak :)
Smacznego .ja dodatkowo dodaje jeszcze kukurydze i krewetki ale to juz wedlug gustu .
dodane na fotoforum:
ginusia 2009-09-06
´´´¶¶¶¶¶¶´´´´´´¶¶¶¶¶¶
´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶´´´´¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶´´´´¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶´´¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶ ´¶¶¶¶¶
´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶
´´´´ ´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´¶¶¶¶
´´¶´´´´´´´´´¶¶¶
´´¶¶¶´´´´´´´´¶
´´´¶¶¶¶´´´´´´¶
´´´´¶¶¶¶¶´´´´´¶
´´´´´´´´´¶´´´´¶
´´´´´¶¶¶´¶´¶´¶
´´´´¶¶¶¶¶´´¶´¶
´´´¶¶¶¶¶¶´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶
´´´´¶¶¶¶´´´´¶´´´¶¶¶´¶¶¶¶¶
´´´´´¶¶´´´´¶´´¶¶´´´´¶¶¶¶¶¶
´´´´´´¶´´´¶´¶¶´´´´´´´¶¶¶¶
´´´´´´´´´¶¶¶´´´´´´´´´´¶¶¶
´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶
...♥*♥*♥* Serdecznie pozdrawiam♥*♥*♥*
♥*♥*♥* buziaczki i uśmiech zostawiam♥*♥*♥*
cuisine 2009-12-01
Ja od niedawna też robię (a przepis mam chyba od 3-4 lat), ale nie zalewam makaronu wrzątkiem, tylko daję surowy - po niedługim czasie pęcznieje od soku wytworzonego przez warzywa.