2 opakowania ciasta francuskiego po 275 g
• 1 żółtko
• 1 jajko
• 1 budyń śmietankowy
• 60 dkg białego sera mielonego
• 1/4 kostki kasi
• 1 cukier waniliowy
• kilka łyżek cukru pudru wg uznania i smaku
• 3 czubate łyżki umytych rodzynek
• migdały,suchy mak lub orzechy do posypania
Do mielonego sera dodać margarynę ,cukier waniliowy,żółtko,cukier puder wg smaku,1 budyń waniliowy.
Ciasto rozmrozić,rozwinąć(ja kupuję gotowe ciasto francuskie,które jest bardzo cienkie,nie trzeba go wałkować)
Na 3/4 ciasta rozłożyć masę serową, resztę posmarować roztrzepanym jajkiem i zwinąć roladę.
Pokroić na kawałki ,wielkość dowolna,posmarować jajkiem i posypać migdałami, makiem lub orzechami.Blachę posmarować tłuszczem,wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w 200ºC około 20 min, aż bułeczki się zrumienią.
Polecam,bułeczki się robi bardzo szybko,są przepyszne.
Smacznego
Z tej porcji wyszło mi 19 bułeczek
dodane na fotoforum: