♥ 2 duże główki młodej kapusty(w miarę twarde)
♥ 2 młode cebule dymki
♥ 1 pęczek koperku
♥ 1 czubata łyżka vegety
♥ 2 czubate łyżki cukru
♥ 2 łyżki octu
♥ 3 czubate łyżki kaszy manny
♥ 30-40 dkg chudej cienkiej kiełbasy
♥ 1/2 litra wody
♥ 1 listek laurowy
Kapustę pokroić,dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, koperek, dymkę,vegetę.
Wszystko zalać 1/2 litra wody( nie więcej)gotować około 15min(uważać żeby nie rozgotować)
Po tym czasie,dodać cukier,ocet i kaszę manny.
Gotować tyle, żeby kaszka się rozkleiła i zagęściła kapustkę.
Kapustka jest bardzo smaczna,nie trzeba już robić żadnej zasmażki.
Polecam i smacznego.
dodane na fotoforum: