80 dag baraniny
10 szt grzybów suszonych
1 marchewka
1 łyżka tłuszczu
2 cebule
2 ząbki czosnku 2
sól
pieprz
listek laurowy
Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu,obrumienić pokrojoną baraninę wyjąć.
Na to miejsce włożyć pokrojoną cebulę, namoczone grzyby i pokrojoną marchew, dodać przyprawy.
Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Po otwarciu szybkowaru, dodać rozrobioną łyżkę mąki w 1/2 szklanki wody. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Smacznego.
Jadłam pierwszy raz takie mięsko, i muszę powiedzieć że bardzo wszystkim smakowało
dodane na fotoforum:
maxmen 2011-11-17
Pychota...:)))
kinia21 2011-11-18
kiedy ty masz czas to wszytsko przygotowywać? to są chyba przepisy zrobione przedtem a wstawione w jednym dniu, tak?:) wspaniale że dzielisz się z nami tym kunsztem i doskonałym smakiem podając przepisy:)
micha3 2011-11-21
Bardzo mi smakuje baranina...
Fajny przepis...
Masz ciekawe przepisy i ładną galerię,gratulacje...)))