kajzerki 2 szt
jajka 4 szt
posiekany szczypiorek 1 pęczek
sól
pieprz
Kajzerki przekroić na pół, wydłubać trochę środka z kajzerki, wbić jajko. Posolić posypać pieprzem i zapiec w mikrofali aż jajka się zetną, a żółtko nie będzie płynne. (około 4 -5 min)
Smacznego.
dodane na fotoforum:
kinia21 2011-11-18
fajny pomysł musze wypróbować w zyciu bym nie wpdała na to by z surowym jajkiem operować w mikrofali:)
kot54 2011-11-18
też mnie moc interesuje...zawsze robiłam w piekarniku
a można i tak spróbować.....
anulkaz 2011-11-18
Szczerze powiedziawszy nie umiem powiedzieć jaka moc, mam starą kuchenkę .Ustawiam na podgrzewanie potraw na 3 dymek:)i zapiekam aż jajka się zetną, można też zapiec w piekarniku na termoobiegu:)