1 mała czerwona papryka
1 duża gruszka
7 suszonych śliwek kalifornijskich
7 plasterków polędwicy sopockiej
4 łyżki pokrojonych orzechów włoskich
1 puszka kukurydzy konserwowej
sól
pieprz cytrynowy
Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka galaretki z czerwonej porzeczki
Gruszkę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać pokrojoną paprykę, odsączoną kukurydzę.3 łyżki orzechów.
Śliwki zalać przegotowaną chłodną wodą, odstawić na 10 min, odsączyć, pokroić w kawałki, dodać do sałatki.
Na końcu dodać, pokrojoną polędwicę, odrobinę soli i pieprzu.
Jogurt wymieszać z galaretką porzeczkową, polać sałatkę , delikatnie wymieszać, przełożyć do salaterki, wierzch posypać resztą orzechów.
Smacznego.
dodane na fotoforum: