Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
1/2 kg pieczarek
1 pęczek szczypiorku
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz
1 łyżka masła roślinnego
1 jajko do posmarowania rogalików
Ciasto francuskie rozwijamy , przykładamy salaterkę i wycinamy radełkiem do ciastek koło. Następnie kroimy na osiem trójkątów, na każdą szerszą częśc kładziemy po trochu farszu i zwijamy rogaliki.
Smarujemy każdy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 200 st C około 15 min, aż ładnie się zrumienią.
Wykonanie farszu:
Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki. podsmażamy 10 min na maśle, aż wyparuje cała woda i pieczarki będą suche. Ugotowane jajka na twardo, rozgniatamy widelcem i dodajemy do pieczarek, następnie dodajemy posiekany szczypiorek ,doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Doskonały dodatek, do czerwonego czystego barszczyku.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-06-28
Z czrwonym barszczykiem to raj dla podniebienia... :)))
violinka 2012-06-28
bajeczneeeeeeee pozdro
kot54 2012-06-28
Bardzo apetyczne....(*;*)