Roladki z indyka w sosie z pieczarkami i cebulą

Roladki z indyka w sosie z pieczarkami i cebulą

80 dag piersi z indyka

2 duże cukrowe cebule

8 pieczarek

6 plasterków żółtego sera

oliwa z oliwek

sól, pieprz

przyprawa do gyrosa

1 łyżka masła roślinnego

1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

kilka łyżek zimnej wody

2-3 szklanki wody do sosu


Piersi z indyka pokroić na średnie kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do gyrosa. Polać trzema łyżkami oliwy z oliwek, przemieszać, przykryć i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Każdy kawałek mięsa rozłożyć, dodać po kilka plasterków pieczarek, kawałku cebuli i żółtego sera, zwinąć roladki. Spiąć ewentualnie po środku wykałaczką.Na patelni rozgrzać czubatą łyżkę masła roślinnego i obsmażyć roladki na złoty kolor.

Przełożyć roladki do szerokiego rondla lub gęsiarki, na maśle po obsmażaniu roladek, dodać pokrojoną resztę cebuli i pieczarek i zeszklić na patelni.Wlać 2-3 szklanki wody, doprawić solą, pieprzem i wlać do roladek. Postawić na malutkim ogniu, przykryć i dusić aż mięso będzie miękkie(w moim przypadku 35 min)

Gotowe roladki wyjąć na talerz, mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody , wlać do sosu , chwilkę pogotować , aż się zagęści. Włożyć do sosu roladki i jeszcze chwilkę gotować, około 1,5 min.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

alexo

alexo 2013-02-02

same smakołyki,mniam

iwanka1

iwanka1 2013-02-02

Mogłabym zrobić jutro taki obiad. Mam wszystkie produkty ale mój syn ma chęć na udka.

mummy5

mummy5 2013-02-02

język mam..nie powiem gdzie.zawsze u was smacznie:)pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >