Potrawy dietetyczne - Pierś pieczona w ziołach z warzywami

Potrawy dietetyczne - Pierś pieczona w ziołach z warzywami

1 podwójna pierś drobiowa

2 łyżki oliwy z oliwek

ulubione zioła, oregano, majeranek, mielona papryka

sól, pieprz

3 pokrojone w kawałki marchewki

2 cebule

2 por

opcjonalnie pieczarki



Piersi pokroić na porcje, lekko posolić i posypać ziołami i pieprzem, polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i odstawić w chłodne miejsce na około 1,5 godz.

Warzywa pokroić w kawałki, ułożyć na foli aluminiowej, na to ułożyć pierś z ziołami i zakręcić .Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 220 st C około 30 min, następnie zmniejszyć temperaturę na 160 St C i piec jeszcze około 20 - 25 min

Smacznego.

dodane na fotoforum: