Papryka faszerowana ryżem i mielonym mięsem z indyka, w sosie pomidorowym:)
Zjadłam tylko żółtą połówkę:)
Farsz do papryki.
500 gram mielonego mięsa z indyka
2 szklanki ugotowanego ryżu
1 starta cebula
1 białko jajka
sól, pieprz
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wyrobić masę.
Umyte papryki przeciąć na pół, wzdłuż,oczyścić z nasion i nadziać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem pomidorowym.Piec w 190 st C około 50 min.
Sos pomidorowy;
1 litr soku pomidorowego 100%, lekko posolić, doprawić, pieprzem ,majerankiem, granulowanym czosnkiem i oregano.Dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
dodane na fotoforum:
anad60 2015-08-14
Łał....ale jedzonko...palce lizać !
re; rolki mam w piwnicy ale już nie te lata na rolki
Ty młoda to pewnie śmigasz że aż miło popatrzeć *;*