Ciasto robiłam z tego przepisu, tylko dodałam 2 żółtka:)
https://www.youtube.com/watch?v=IFuxoPCD5BU
Ulepione w sumie 150 szt, ugotowane, wystudzone, ułożone w plastikowe pojemniki i zamrożone.Czekają do wigilii.:)
dodane na fotoforum:
babcia1 2017-11-27
o rany ale seria zrobiona mniam!!
drelich 2017-11-27
uwielbiam takie pierogi, chyba w tym tygodniu też wezmę się lepienie pierogów ...
prince8 2017-11-27
Aleeeeeeee ...:))))))))
dosiak 2017-11-27
U nas też zaczynamy niedługo ale mrozimy surowe, najpierw rozłożone zeby zamarzly a potem dopiero do pojemnika
anulkaz 2017-11-27
Re:Dosiak, w tym roku inaczej się u nas robi pierogi:)Zawsze mroziłam surowe, ale wypróbowałam przepis na ciasto z żółtkami , gorącą wodą, masłem i zamrażam ugotowane. Wystudzone pierogi smaruje olejem , układam w plastikowe pudełka i do zamrażarki.Dzień przed jedzeniem wyjmuję z zamrażarki pudełka z pierogami i stawiam na kuchennym blacie aż całe pudełko z pierogami , bardzo dokładnie się odmrozi. Odmrożone pierogi smażę na złoty kolorek na oleju lub wrzucam na wrzątek na minutę.Żaden się nie rozleci ani nie pęknie, jak mroziłam pierogi surowe i potem gotowałam to zdarzało się że mi pękały.Dlatego ten sposób, uważam za bardzo dobry.:)
kukura 2017-11-28
Mega cieniutkie ciasto a mimo to się nie rozpadają...piękna ręczna robota .Smacznego ;)
macalla 2017-11-28
Oho.... ruszyla machina! Podziwiam i zazdroszcze... ja czekam az mnie wena najdzie...
moon7 2018-01-04
Nie dosc ze taka ladna dziewczyna,to jeszcze zdolna i swietnie gotuje:-)
Pozdrawiam