Biały barszcz z chrzanem, jajkiem, kiełbasą i ziemniakami:)
dodane na fotoforum:
kimeraj 2018-11-29
re: Aniu, ciasto na pierogi robię dokładnie takie samo jak na zwykłe pierogi, tylko rozwałkowuję trochę grubiej. Pierożki niekiedy mogą popękać podczas smażenia ale tym się nie przejmuj.
W ten sposób na święta robimy pierogi z grzybkami, z kapustą i grzybkami oraz z makiem :))) Smażymy je w Wigilię i zajadamy się nimi przez całe święta - na zimno. Jeśli nie bardzo będą Wam smakować zimne, możesz podgrzać je w piekarniku (nie polecam podsmażania na patelni na głębokim tłuszczu. Chyba,że na suchej ale tego sposobu nie wypróbowałam). Pierogi można oczywiście mrozić, a później podgrzać w piekarniku.
Tak wyglądają pierogi z grzybami: http://www.garnek.pl/kimeraj/32733025/smazone-pierogi-z-grzybami, tak z kapustą i grzybkami po odmrożeniu i wyjęciu z piekarnika: http://api.garnek.pl/kimeraj/27540500/pierozki-z-grzybami-oraz-kapusta a tak pierogi z makiem: http://www.garnek.pl/kimeraj/30625514/pierogi-z-makiem-po-usmazeniu
Pozdrawiam ciepło :))
kimeraj 2018-11-29
Aniu, linki się podświetliły ale widzę,że dwa wywala z błędem :(( W takim razie zaznacz każdy z nich i prawą stroną myszki daj: przejdź do strony.....
prince8 2018-11-30
Pycha ,,, Miłego i udanego weekendu ...;))))