Jeszcze ciepły pierniczek, zapach w całym domu. Jutro rano pokroimy do kawki. Jestem ciekawa jak wyszedł, bo pierwszy raz piekłam z tego przepisu.
Podaję przepis:
NAJPYSZNIEJSZY MURZYNEK/ PIERNIK NA ŚWIECIE
1 szklanka wody
1 szklanka cukru (można wsypać go mniej)
1/2 margaryny lub masła
3 łyżki kakao
Powyższe składniki zagotować i wystudzić.
Dodać:
2 szklanki mąki
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka sodki
słoiczek powideł śliwkowych lub dobrego dżemu
2 jajka
Wszystko wymieszać /wymiksować.
Wylać na podłużną blachę natłuszczoną olejem.
Piec w piecyku ok 50 min w temperaturze 150 st.
Można naszykować podwójną porcję na dużą blachę.
Bardzo łatwy w przygotowaniu i przepyszny.
SMACZNEGO!