Zainspirował mnie Darek (mocarz) swoimi pysznymi serami. Zakupiłam wszystkie niezbędne składniki, również dzięki linkowi, który Darek podał pod swoim przepisem. Serek jutro pójdzie na 2 godziny do solanki i będziemy go dopiero próbować.
Jeszcze tylko muszę ładne sito serowarskie zakupić, żeby serek miał ładniejszy kształt:)
A tu link do przepisu Darka:
https://www.garnek.pl/mocarz/29874048/ser-wlasnej-roboty-prawie
anad60 2015-09-11
pięknie wygląda a po solance będzie smakował
mniam mniam.....ja to się nawet za niego nie zabieram
jak jest dużo roboty to jestem przerażona i odpuszczam ;(
Podziwiam Cie Olu :))
lila08 2015-09-11
Olu dzisiaj patrzyłam za dobrym mlekiem ,wypatrzyłam w Lidlu ,mleko świeże,homogenizowane pasteryzowane :(
anad60 2015-09-11
re; Olu może kiedyś się zdecyduję...
ale teraz to jakoś nie mam odwagi, a mleko krowie
mam za płotem u sąsiada i tak to widzisz jest ze mną :(
ale myślę że co ma wisieć nie utonie i kiedyś zrobię !
frykasy 2015-09-11
Wielkie brawa.... jestem pełna podziwu, ja się zabieram za ten ser od roku:)))i na tym koniec, ale jak wczoraj zobaczyłam ceny za te sery 170 zł/kg to chyba zrobię, pozdrawiam:)))
niusia1 2015-09-11
podziwiam,ale nie ryzykuję,bo na temat sera już ci wczoraj pisałam;
babcia1 2015-09-12
ja jeśli chodzi o mleko to mam dostęp do świeżego krowiego bo sąsiedzi mają krowy..ale musiała bym najpierw zakupić wszystko..jakoś czarno to widzę w moim wykonaniu