powidła

powidła

pyrkały bez mieszania cały dzień, aż zrobiły się gęste, potem tylko wymieszać i do słoików :))))

romta63

romta63 2012-09-07

To lubię!!!!

deresz

deresz 2012-09-07

MOJE PYRKAJĄ BEZ MIESZANIA 24 GODZINY MAM CIEMNIEJSZE:))

atiseti

atiseti 2012-09-07

bałam się zostawić na ogniu na noc :)))

adamd66

adamd66 2012-09-07

Pamiętam ten przepis . Dawno temu również robiliśmy sami .

puszek

puszek 2012-09-07

znakomita z Pańci gospodyni

deresz

deresz 2012-09-08

Ja zostawiam na płycie elektrycznej, w nocy na słabe grzanie...ale pyrkają całą noc:))

Najlepsze powidła pamiętam z dzieciństwa, pyrkały nad ogniskiem u mojego wujostwa w ogrodzie w ogromnym kotle, były wysmażane zupełnie bez cukru, z małych bardzo słodkich węgierek starego typu...teraz już takich śliwek nie ma, wszystkie są dużo większe:)) Smak tych powideł zapamiętam do konca życia, były przepyszne, bardzo gęste i bardzo ciemne.

Ciągle ktoś miał dyżur przy kotle, jeden mieszał drugi umiarkowanie dokładał do ogniska:)) Pyrkały kilka dni...w nocy nie było dyżuru:))

dodaj komentarz

kolejne >