na Dzień Świętego Marcina najlepsza gęsina :)))))

na Dzień Świętego Marcina najlepsza gęsina :)))))

nadziewana malutkimi kwaśnymi jabłkami naszpikowanymi gożdzikami ....
do tego pieczona na gęsim tłuszczu dynia hokaido na ostro, BAROLO dopełniło absolutną rozpustę :))))

deresz

deresz 2013-11-10

Jak Ty smażysz tę dynię? Czym przyprawiasz?
A może byc zwykła dynia zamiast hokaido? Jutro jemy gęś nadziewaną i moglibyśmy spróbowac z dynią?

romta63

romta63 2013-11-10

Cudowna:)ja jutro robię.

lulka1

lulka1 2013-11-10

nawet nie wiem o czym do mnie mówisz ale to na pewno musi być dobre bo moje kubki smakowe mało nie zwariują :)

atiseti

atiseti 2013-11-10

dynię hokaido lubię piec najbardziej bo nie potrzeba z nie ściągać skóry, ale może być inna oczywiście, kroję w paski takie 1,5 - 2 cm, smaruję tłuszczem z gąski, solę, pieprzę i dodaję ostrej papryczki, posypuję ziołami (ja lubię rozmaryn) i piekę na osobnej brytfannie pod koniec pieczenia gęsi gdzieś 30-40 minut
jest pyszna z gąską i pieczonym jabłuszkami :)

gulaki

gulaki 2013-11-10

Boże jakie to musi być dobre :)

deresz

deresz 2013-11-10

Jutro robię, teraz mi się przypomniało, że ja już kiedyś tak robiłam dynię, jeszcze chyba czosnku dodawałam. Dzięki za przepis:)

puszek

puszek 2013-11-10

o mamma mia.......istna królewska uczta

sotti

sotti 2013-11-11

Zamykam oczy bo nie mogę na to patrzeć, ale pachnie.......

razdwa3

razdwa3 2013-11-11

Staropolskie jadło powraca! Jak dobrze przypomnieć sobie smaki dzieciństwa... U mnie w domu gęś była faszerowana mięsem, ziołami i czymś tam jeszcze, a kaczka jabłkami... :)

piatal

piatal 2013-11-11

Noo zaszalałaś,,
re,,ka troszkę,,bardzo ciekawych,, ale nie chce dać,,to złośliwy człowiek,,

alusia0

alusia0 2013-11-11

....ale Wy sobie dogadzacie....ja nigdy takich smakołyków nie robiłam....

alma65

alma65 2013-11-11

Wygląda fantastycznie:)) Na pewno jest przepyszna:)

hasedi

hasedi 2013-11-21

no proszę ...faktycznie rozpusta :)

dodaj komentarz

kolejne >