CHIŃSKA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

CHIŃSKA SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Surówka pasuje do dań z drobiu i ryżu.Najlepiej smakuje na drugi dzień.

pół główki białej kapusty,2 marchewki,2 ząbki czosnku,4-5 łyżek octu,1 łyżeczka soli,0,5 szkl. oleju,4 łyżki cukru,pół łyżeczki pieprzu czarnego.Kapustę obrać z wierzchnich liśći i cienko szatkujemy,marchewkę zetrzeć na tarce i mieszamy razem z kapustą i dodajemy czosek przecisnięty.Zagotowujemy olej,ocet,cukier,sól i pieprz.Wrzącą zalewą zalewamy kapustę z marchewką mieszamy i ugniatamy łyżką.Pozostawić do ostudzenia i przykrytą odstawiamy do lodówki.

baygel1

baygel1 2016-08-15

Biorę całą w ciemno !!! surówki to jest co z mięs lubię najbardziej :) :) :)

babcia1

babcia1 2016-08-15

Super na pewno smakuje!!

beata1

beata1 2016-08-15

Pozdrawiam świątecznie....
Ładna foteczka...
Miłego popołudnia...)

ki32liy

ki32liy 2017-03-14

Zapraszam na surówkę do mojej galerii, też robię podobną, bardzo smaczna :))

dodaj komentarz

kolejne >