Pieczarki czosnkowe :
Aromatyczny dodatek do mięs lub samodzielne danie .
Czas : 20 minut
Składniki:
12 średniej wielkości kapelusze pieczarek
3 łyżki masła
3 pokrojone w plasterki ząbki czosnku
1 mini kostka czosnkowa Knorra
Na patelni rozgrzać masło .Na gorące włożyć czosnek i chwilę smażyć mieszając , odsunąć na bok czosnek i włożyć pieczarki , rozkruszyć mini kostkę -smażyć na rumiano .
Podawać na gorąco jako dodatek do mięs lub same z ziemniakami.
dodane na fotoforum:
kakasia 2010-07-15
Kurczę ;-) ale muszą być pyszne!!! jeszcze takich nie robiłam -zawsze robie nadziewane mięskiem mielonym -obtaczam w jajku ,bułce tartej i smażę we frytkownicy tez są pyszne -na zakąskę w sam raz i czasem goście się moi o nie dopominają i pytają czemu nie ma pieczareczek jak nie zrobię ;-)Na imprezce musowo muszą być u nas bo tak smakują wszystkim.Musze takie spróbować zrobić.Pozdrawiam i życzę smacznego !!!