Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :

Makaron ryżowy cytrynowo-koperkowy :

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .
Czas : 30 minut
Składniki :
1/2 opakowania makaronu ryżowego Tagliatelle
1 Bulionetkia drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
2 łyżki masła
1/2 pęczka pokrojonego koperku
sok z 1/2 limetki ( lub 1/3 cytryny )
1 łyżeczka kurkumy
1,5 litra wody
Zagotować wodę z kurkumą i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło , koper , sok z limetki ( cytryny ) . Wymieszać aż makaron wchłonie smaki i pokryje się masłem.

dodane na fotoforum:

kakasia

kakasia 2010-09-03

Pychotka i koperek -uwielbiam!!!

labcia

labcia 2010-09-04

Z pewnością niepowtarzalnie smakuje :-)

jonna

jonna 2010-09-05

Oczy jedzą razem ze mną. Buniu, niech Twoja pasja nie ustaje!!!

dodaj komentarz

kolejne >