Potrawy grillowe to nie tylko mięsa na ciepło , to również - sosy, sałatki , dodatki.
Czas : 30 minut + marynowanie mięsa
Składniki :
1/4 kalafiora
1 spora pierś z kurczaka
2 łyżki przyprawy ,, Na grilla z czosnkiem i ziołami " Winiar
Sos czosnkowo-ziołowy Winiar do smaku
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oleju z pestek winogron
1/2 szklanki majonezu
4 łyżki pokrojonego koperku
Pierś z kurczaka natrzeć przyprawą do grilla , olejem, miodem i zostawić w lodówce na godzinę. Rozgrzać grill ( lub patelnię grillową ) i upiec mięso. Ostudzić i pokroić w cienkie plasterki.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i podzielić na różyczki.
Majonez doprawić ,sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym .
Delikatnie zmieszać kalafior z kurczakiem , polać sosem majonezowym i posypać koperkiem .
dodane na fotoforum: