Odmiana w podawaniu jajek na twardo z majonezem.
Czas : 30 minut
Składniki :
2 jajka na twardo
2 łyżki wędzonej makreli ( obrana z ości i skóry )
1 pełna łyżeczka majonezu
sól
pieprz mielony
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
Jajka przekroić na pół .Wyjąć żółtka , pokruszyć i zmieszać z rozdrobnioną rybą , majonezem, szczypiorem. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić masę na 4 części , zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsce po żółtkach .Układać na posypanym szczypiorkiem półmiseczku .Dekorować kawałkami wędzonej ryby i paseczkami pomidora lub papryki.
dodane na fotoforum:
mao81 2011-02-25
tyle pracy a tak malo jedzonka :]
ja jak mialbym to dla siebie zrobic czyli tak z 10 jajek zeby sie najesc, to bym zjadl skladniki :]
bunia 2011-02-25
mao81- a ileż przy tym pracy ? Zanim woda na herbatke się zagotowała jajeczka były gotowe - ja pstrykałam zdjęcie a Mama smarowała w tym czasie pieczywo .
Yvonne7- wymieniam majonezik na lekki jogurcik i zabieraj jajeczko .
lila25 2011-02-25
mozna porwac jajko z lyzeczka ?