Wieprzowina  w sosie czosnkowym

Wieprzowina w sosie czosnkowym

Mięsko ( schab , od szynki , karkówką ) piekę z reguły w większym kawałku w wersji podstawowej , a potem robię różnego rodzaju sosy .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
1 kg wieprzowiny
sól
pieprz mielony
papryka mielona
2 łyżki oleju
maggi
1/2 szklanki śmietanki słodkiej
1 łyżka kremowego serka topionego
czosnek granulowany
1 łyżka masła
Mięso natrzeć przyprawami ( sól, pieprz papryka ) i obsmażyć na oleju na rumiano. Włożyć do garnka .Zalać wodą tak by był przykryty i dusić aż mięso będzie miękkie ( sos w tym czasie odparuje do 2 szklanek ) .Wyjąć ostudzić i pokroić w plastry .Podzielić na porcje i zamrozić z porcja sosu.

dodane na fotoforum:

miki28

miki28 2011-03-02

jutro twoje danie ląduje na moim stole :) dzięki za pomysł :)

beata3

beata3 2011-03-02

Słoneczko już buszuje po błękitnym niebie
budząc każdego kto jeszcze drzemie.
Z porannej rosy trawy i kwiaty osusza
i w dalsza drogę wyrusza
niosąc ode mnie dla Ciebie pozdrowienia
i radosnego dnia życzenia.

symonka

symonka 2011-03-02

Jakie to apetyczne,a pączki będą?

bella80

bella80 2011-03-02

Zasypia świat piosenką kołysany, odszedł dzień, by jutro wrócić znów. Uśmiechamy się do was na dobranoc życząc miłych spokojnych snów. ♥♥ DOBRANOC♥♥

bunia

bunia 2011-03-02

symonka- a nie - nie będą -chyba że faworki- nie lubię pączków , nie lubię piec -na 2 osoby nie opłaca sie piec bo 2 paczków lub 4 faworków nie będę przecież piekła -

dodaj komentarz

kolejne >