Wieprzowina z kaparami :

Wieprzowina z kaparami :

Użyłam ,, fałszywych ,, kaparów które robię z nasion nasturcji .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
0,6 kg chudego mięsa od szynki
3 cebule
pieprz mielony
sól
papryka mielona
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 łyżki kaparów z zalewy ( lub marynowanych w słonej zalewie nasion nasturcji )
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
maggi
szczypta cukru
Mięso natrzeć solą , pieprzem, papryką i zostawić na godzinę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rumiano. Dorzucić pokrojone cebule . Zalać wodą tak by zakryła mięso i dusić aż mięso będzie miękkie a płyn odparuje do objętości ok. 1 szklanki . Wyjąć mięso . Sos przetrzeć .Dolać śmietankę . Na maśle podsmażyć odsączone kapary i dołożyć do sosu - doprawić ( maggi , cukier ) . Włożyć mięso w sos i chwilę ogrzewać .

dodane na fotoforum:

krynia2

krynia2 2011-03-19

Przepis fajny i wydrukowałam .........dzięki wogóle za wspaniałe przepisy. Złoze niedługo to wszystko w książke kucharską............pozdrawiam.

tczew54

tczew54 2011-03-19

Pyszności Buniu.

ula95

ula95 2011-03-19

super przepis godny do naśladowania -miłego wieczoru ,serdecznie pozdrawiam.

yvonne7

yvonne7 2011-03-19

dla mnie tu tylko sałata ;)

kwiatek

kwiatek 2011-03-19

ja poproszę sama wieprzowinę- zjem z bułką hihihi!

ondra

ondra 2011-03-20

...a ja spróbuję wszystkiego :))) Pozdrawiam :)))

beata1

beata1 2011-03-20

Super foteczka...
Pozdrawiam i miłego popołudnia życze :):):)

kris13

kris13 2011-03-20

Ale super danie!...dzieki za to,że zawsze podajesz przepis :)))

zenon39

zenon39 2011-03-21

Pozdrawiam miłego dnia.

kinia21

kinia21 2011-03-21

ślinka cieknie tak samowicie wygląda

dodaj komentarz

kolejne >