Wiosna mobilizuje do przejścia na lekkie zdrowe przekąski
Czas : 10 minut
Składniki :
4 wafle extra cienkie Good Food ( ryżowe lub kukurydziane )
1/2 puszki groszku konserwowego
2 łyżki białego sera
1 łyżka naturalnego jogurtu
2 łyżki pokrojonego koperku
pieprz kolorowy grubo mielony
sól morska
Odsączyć groszek z zalewy . Odłożyć 2 łyżki groszku do dekoracji. Resztę utrzeć w malakserze razem z serem i jogurtem na pastę. Do masy dodać koper - wymieszać , doprawić do smaku solą i pieprzem .
Na wafle nałożyć porcje pasty groszkowej . Posypać grubo mielonym kolorowym pieprzem i udekorować groszkiem. Podawać na świeżo .
dodane na fotoforum:
inka8 2011-03-30
Od Ciebie biorę inspirację na posiłki........smaczne......
Pozdrawiam cieplutko...:::)))
danwi66 2011-03-30
a ja zajadam ryżowy z twarożkiem "O"%...kurcze a tu takie smakołyki:)
lucyna2 2011-04-01
Świetnie wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje:))) Pozdrawiam serdecznie:)