Ni to gulasz ni to fasolka po bretońsku ni to bitki .Smakowite .
Czas : 1,5 godziny
Składniki :
0,6 kg mięsa od szynki
3 cebule
2 puszki fasolki ziarnistej konserwowej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki mielonej
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
2 łyżki majeranku
sól
maggi
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
1 kostka bulionu wołowego
4 szklanki wody
Mięso pokroić na 4 plastry . Oprószyć papryką , pieprzem , solą . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron . Przełożyć do garnka .Dołożyć pokrojoną cebulę , kostkę bulionową . Zalać wodą i dusić na średnim gazie ok. godziny aż mięso będzie miękkie ( płyn powinien odparować do objętości ok 1,5 szklanki. Dołożyć odcedzoną fasolę , koncentrat i majeranek . Wymieszać. Podgrzać .Mąkę rozrobić z odrobiną zimnej wody i wlać do potrawy .Zagotować mieszając aż zgęstnieje . Doprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
lila25 2011-04-03
o,jak ladnie podane !!
lubisie 2011-04-03
Musze koniecznie wypróbować ten przepis, wyglada przepysznie, pozdrawiam serdecznie i gratuluję niekończących się pomyslów na te pyszności:)
krynia2 2011-04-03
Z pewnością superowe jak wszystko w Twoim wydaniu.........pozdrawiam.
rudy13 2011-04-03
aż mnie skręca z głodu.... a tu taka późna już pora i jeść nie wypada....;)
pozdrówka ... :)))