Jak czasem niewielka modyfikacja może wpłynąć na znany smak.
Czas : 30 minut
Składniki :
2 kotlety schabowe bez kości
1 jajko
mąka
bułka tarta
2 plasterki polędwicy wędzonej surowej
olej z pestek winogron
2 łyżki masła
sól
pieprz kolorowy grubo mielony
Kotlety schabowe lekko ,, rozklepać ,, tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące , jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano z obu stron polędwicę . Zsunąć na bok . Na tym samym tłuszczu usmażyć kotlety . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podawać kotlety obłożone plastrami wędzonki .i posypane świeżo zmielonym kolorowym pieprzem .
Kotlety usmażone na takim tłuszczu nabierają smaku od wędzonki .
dodane na fotoforum:
lila25 2011-04-05
nie jadlam jeszcze z wedzonka , sprobuje :))
lubisie 2011-04-05
Mniamki... Pysznie i slicznie jak zwykle, pozdrawiam:)