Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana :

Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana :

Jarzynka z młodej kapusty białej obgotowana , duszonej z koperkiem , doprawionej sokiem z cytryny.

Czas : 30 minut

Składniki :

1/2 młodej kapusty ( ok. 0,5 kg )
pęczek koperku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
sól
cukier
sok z cytryny
2 łyżki masła

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą .Dodać do niej kostkę bulionową .Gotować 20 minut .Odcedzić . Dodać masło, koper i olej .Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa .

dodane na fotoforum:

wiska

wiska 2011-05-10

Moja ulubiona potrawa, wszystko co z koperkiem to dla mnie :) POZDRAWIAM słonecznie :)

ondra

ondra 2011-05-10

Taką lubię :)))

aguta11

aguta11 2011-05-10

Uwielbiam młoda kapustke...pysznosci:)

ula95

ula95 2011-05-10

pychota -pozdrawiam.

jonna

jonna 2011-05-11

Niedawno miałam młodą kapustę, do tego, bardzo dobry kotlet schabowy.....Buniu, pozdrawiam serdecznie.....

kofta73

kofta73 2011-05-12

Smaczniusia, niedawno robiłam :)

dodaj komentarz

kolejne >