Doskonały np. do jajek na twardo i młodych ziemniaków
Czas : 30 minut
Składniki :
1/2 dużej kalarepki
2 łyżki masła
szczypta soli
szczypta cukru
1,5 szklanki wody
3 łyżki śmietanki do kawy
3 łyżki pokrojonego koperku
Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę . Zalać wodą .Dodać szczyptę soli , cukru i masło. Gotować 20 minut . Wsypać śmietankę .Zmiksować w malakserze na puszysty krem .
Podawać posypując sos już na talerzu koprem .
dodane na fotoforum:
bronia 2011-06-07
Przepis fajny,na upały w sam raz. Muszę go wypróbować w najbliższym czasie,do puki mamy młode ziemniaczki.Pozdrawiam
krynia2 2011-06-07
Nie robiłam nigdy takiego sosiku więc skorzystam z Twiojego przepisu. Na działce rosna kalarepki więc będą swojskie............pozdrawiam.