Kiełbasę białą kupuję zawsze w nadmiarze - tzn. jak trafię na smaczną to kupuję 2 kg ( co jak dla nas jest olbrzymią ilością ) - dzielę na porcje i zamrażam . Mogę w każdym momencie zrobić żurek lub barszcz , odgrzać do zjedzenia na zimno , upiec na II danie .Często zdarza mi się , że w trakcie wiązania przed zamrożeniem część farszu mi ,,ucieka " lub któraś kiełbaska pęka . Smażę wtedy takie niby burgery na patelni grillowej , duszę kotleciki z cebuli , robie farsz do gołąbków , pulpety lub takie kotlety mielone .
Przepis na bloogu ,, Buniabaje w kuchni "
TU:https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2011/11/kotleciki-mielone-z-biaej-kiebasy.html
dodane na fotoforum:
marfud 2011-11-22
Uwielbiam pani galerie....jak mam mieć gości to najpierw zaglądam tu i zawsze mogę coś dzieki pani przygotować:)))
Dziekuję i pozdrawiam:)
krynia2 2011-11-22
Pomysł wspaniały......nigdy bym na to nie wpadła.................teraz dodam do swojej książki z Twoimi przepisami............/wydrukowane kartki z przepisem dziurkuje i wpinam do skoroszytu. Kiedy nie ma pomysłu,"książka" jak znalazł.
Pozdrawiam.
bella80 2011-11-22
wygląda i pewnie smakuje przepysznie...pozdrawiam:)
bunio 2011-11-22
Dzisiaj w GARZE królują mielone;-))))))) super:-)
jagoda8 2011-11-22
Buniu ,Twoje pomysłowe dania są pyszne,a te kotlety z białej to dopiero rewelka musi być.
Pozdrawiam serdecznie.