Lubię sobie ułatwiać pracę . Robiłam już pulpety w sosie pomidorowym do których podawałam jako jarzynkę brukselkę .Gotowałam ją osobno i polewałam masłem z bułeczką tartą . W końcu na talerzu i tak zawsze ,, utytłała" się w sosie co nie specjalnie mi przeszkadzało bo służył jej ten sos . Dziś przyszło mi do głowy , że przecież brukselka i pulpety gotują się taki sam czas - więc czemu nie ugotować ich razem w małej ilości płynu , a na wywarze zrobić sos .Wyszło doskonale .
Przepis na bloogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/01/pulpety-z-brukselka-w-sosie-pomidorowym.html
dodane na fotoforum:
madziak 2012-01-31
Ciekawy przepis- jak większość u Ciebie.
Warte naśladowania :)
Ja też nie lubię marnować niczego w kuchni.
Pozdrawiam i przytulam - Buniu :)
bunia 2012-02-01
kris13- nabiera koloru od koncentratu- a najważniejsze nie ma tego swojego zapachu , za którym nie przepadam.
tczew54 2012-02-02
Fantastyczny pomysł Grażynko. Warte naśladowania i oszczędność gazu lub prądu...
Pozdrawiam cieplutko.