Ugotowałam wywar na zupę na skrzydełkach z warzywami .Co zrobić potem z mięsem ze skrzydełek ? Można obrać i wrzucić do zupy . Można obrać i zmielić na farsz do pierogów lub krokietów .Można również ugotowane ostudzić , usunąć kości , panierować i smażyć .Od tego jakich przypraw i dodatków użyjemy zależy efekt końcowy .
Dziś spróbowałam im nadać posmak kebabu .
Przepis na bloogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/gotowaamwywar-na-zupe-na-skrzydekach-z.html
dodane na fotoforum:
niulka1 2012-02-05
pysznie,ale bez roboty prawie można i gotowane skrzydeła w sosie np koperkowym podać do tego ziemniaczki,surówka czy nawet ogórek z weka - i szbki obiad gotowy!
bunia 2012-02-05
niulka1- problem w tym , że nie lubię gotowanych skrzydełek . Z gotowanego kurczaka ściągam skórę i moja psina ją zjada . Skórka może być tylko pieczona albo usmażona - a ze skrzydełek nie da się skórki zdjąć bo nic nie zostanie . Dla tego dodaje sobie roboty .
krynia2 2012-02-05
Fantastyczne,proste a jak smaczne danie.....i tyle wersji.......super.Warte naśladowania.Pozdrawiam.
jagoda8 2012-02-06
Wspaniale,ja zdejmuje też z gotowanego kurczaka skórki bo są za tłuste.A panierowane robię na surowo i tez smakują bardzo dobrze.
Pozdrawiam serdecznie.
ozgadan 2012-02-06
Ale super danie!!
!ڿڰۣ❀—ڿ
Bardzo zimno… Trochę prószy…
Lecz pogoda, mnie nie wzruszy…
Biegnę pędem, tu - do Ciebie…
pozdrowienia i całuski
śląc od siebie:)
ڰۣ❀—ڿŻYCZĘ MIŁEGO DNIA