Rolowane , zawijane , z farszem takim i innym .Z drobiu , schabu , karkówki , wołowiny . Wszystkie smaczne .Zawijam jak świstak w te sreberka - to znaczy sorry - świstak w sreberka , a ja w mięsko. Dziś zwinęłam w piersi z kurczaka co tam było w domu . Wyszło smacznie i kolorowo.
Przepis na bloogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/02/roladka-z-drobiu-i-niby-ratatouille.html
dodane na fotoforum:
duszek7 2012-02-11
Bunia - jak zawsze wspaniała. Smakowicie jak zawsze. Jak w najlepszej restauracji, gdzie mistrzem kuchni jest anioł kulinarny.
izolek 2012-02-12
Z tym zawijaniem jak się rozpędziłam to...
na święta zrobiłam zawijane;
uda z indyka z mięsem mielonym i z morelami w sosie morelowym,
schab rolowany z boczkiem i śliwkami,
rolady wołowe klasyczne (śląskie),
i roladki ze schabu na kolorowo...
nikt nie protestował ale dobrze, że były też mięsa "w kawałku".
To te moje eksperymenty.
Pozdrówki.
bunia 2012-02-13
Izolek- ja też tak mam - czasem trzy kotlety robię a każdy z czym innym zrolowany . Najbardziej podoba mi sie ich widok po przekrojeniu