Poproszono mnie o przetestowanie przyprawy do konserwowania ogórków .
Relacja na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/06/ogorki-konserwowe-test-przyprawy.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-07-13
reni51 - ja w zasadzie w tej chwili zapraw prawie wcale nie robię - na nas 2 to mi sie nie opłaca ( bo wszystko muszę kupić do zapraw - ogrodu nie mam ) . W sprzedaży sa juz tak dobre przetwory ( co prawda kosztują i to słono ) ale tyle ile ja potrzebuję to i tą cene wytrzymam. Ale tych ogóreczków zrobię -( w małych słoiczkach tak po 3-4 sztuki czyli tyle ile mi potrzeba ) bo na prawdę odstają smakiem od tego co próbowałam - ja bym jeszcze zmniejszyła troche ilość octu w proporcjach , żeby zrobiły się takie bardziej słodko-kwaśne.
an36a 2012-07-13
Pierwsza partię ogórków kiszonych zrobiłam wczoraj, nie używam kupnych przypraw do ogórków, wolę kupić koper, czosnek, chrzan i dodaje liść z czarnej porzeczki.
bunia 2012-07-13
an36a- też nie kupowałam nigdy gotowców - po prostu poproszono kilku blogerów o przetestowanie tej mieszanki . Zdania nie musiały być pozytywne - każdy po prostu oceniał czy mu się podoba czy nie . Zrobiłam 2 słoiki , zeby nie wyrzucać pieniedzy gdyby mi nie podpasowało . Jestem pozytywnie zaskoczona . Nie trzeba nic kombinować - dobrane tak jak w domu .Ułatwienie na pewno duże . Ale jak ktoś ma ogródek i koper , chrzan, czosnek i resztę swoje to pewnie że nie będzie kupował.
izka71 2012-07-13
Właśnie po to są gotowce żeby sobie ułatwiać życie! A ogóreczki są pyszne pod każdą postacią! Pozdrawiam na weekend!
babcia1 2012-10-20
ja spróbowałam ale nie do konserwowych a do kiszonych i też muszę przyznać że spodobała mi się ta przyprawa..ogórki są super..