Sandacz jest tak smaczną rybką , że nie ma co za wiele przy nim ,, mieszać" .Starczy jeśli go dobrze usmażymy . Jako akcent smakowy dołączyłam pieczarki i polecam gorąco ta wersję bo sandacz smakował wybornie.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/10/sandacz-w-panierce-z-pieczarkami.html
dodane na fotoforum:
wandy 2012-10-12
Oj jak to milo ze Ciebie tez dzis sandacz gosci na stole.
Moj wyszedl smakowicie ale corcia zapomniala przyniesc aparat i nie mialam mozliwosci zrobic zdiecia:(
Chyba sobie po niedzieli sprawie jakis aparacik i nie bede zalezna.Czasem mam ochote pochwalic sie swoimi osiagnieciami kulinarnymi i przyda sie miec pod reka aparacik.
Pozdrawiam i zycze zdrowka. Wanda
bunia 2012-10-12
Pierwszy raz panierowałam w mące ziemniaczanej pod bułką tartą - gdzieś wyczytałam i wypróbowałam - sandacz jest pyszny- bardzo soczysty w środku.